نازک کاری ساختمان به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که برای محافظت و زیبا سازی دکوراسیون داخلی بعد از بازسازی منزل بر روی سفت کاری ساختمان انجام میشود. انچه در مقابل چشم هر بیننده قرار میگیرد لایه نازکی از مصالحی است که لایه سفت زیرین را پوشش میدهد. مراحلی نظیر عایق کاری، برق کشی، سنگ کاری، کاشی کاری، هرگونه اندودکاری و نقاشی، بخشهایی ازنازک کاری ساختمان محسوب می شوند. اولین چیزی که در هنگام ورود به یک ساختمان جلب توجه میکند، نازک کاری انجام شده و دقت و ظرافت به کار رفته در آن است. بنابراین نازک کاری ساختمان در زیبایی فضای داخلی بنا، نقش اساسی داشته و از اهمیت بالایی برخوردار است.
اندود کاری پس از اتمام تاسیسات در مرحله گچ کاری ساختمان اجرا میشود. این نازک کاری ساختمان بردو نوع است اندود کاری داخلی و اندود کاری خارجی ، در اندود کاری داخلی معمولا از گچ و خاک استفاده میشود چون رطوبت وجود ندارد. ولی در اندود کاری خارجی از سیمان استفاده میشود چون هم باید زیبایی ظاهری داشته باشد و هم اینکه از استحکام بالایی برخوردار باشد.
چون دیوارکشی دارای پستی و بلندی است در شمشه کاری با استفاده از شاقول دیوار را تراز میکنند در صورت عدم توجه به این مسئله پس از پایان کار ساختمان با یک دیوار کج و باد کرده و غیر هم سطح مواجه خواهیم بود. دلیل انجام شمشه گیری این است که باید دیوارها مسطح شوند. مصالح بکار رفته در این نازک کاری از جنس گچ و خاک است.
پس از مرحله اندود کاری اجرا میشود وبه دلیل قرار گرفتن در روی کار، و تماس مستقیم با بیننده نیاز به دقت بیشتری دارد. ملات گچ بکار رفته در سفید کاری، نسبت به گچ و خاک اندود کاری، زودتر خود را میگیرد. در نتیجه نیاز به سرعت عمل و تجربه دارد.
قرنیزکاری نوعی نازک کاری است که روی گچ کاری کار میشود و جهت محافظت گچ از ضربه یا رطوبت در دکوراسیون داخلی کار می شود. معمولا جنس قرنیز کاری نسبت به سبکی که کای میشود یا در خواستی که صاحب کار دارد متفاوت است. نوع سنگ بکار رفته کاملا سلیقه ای است.
این مرحله در حمام یا سرویس بهداشتی ویا کف آشپزخانه اجرا میشود. معمولا بهتر است نازک کاری ساختمان در این بازه طی دو مرحله کار شود که کیفیت کار تضمین شود. مرحله اول عایق کاری دیوار و مرحله دوم عایق کاری کف با قیر گونی است که باید مراقب باشید در اثر رفت و آمد قیر گونی آسیب نبیند.
کف سازی نهایی در نازک کاری ساختمان در هر قسمت از ساختمان نسبت به دیگری متفاوت است. انواع کف پوشهای بکار رفته از سنگ و موزائیک و کاشی گرفته تا کاشی های لعابی و پارکت و مصالح لوکس و شیک که هر کدام متخصص خاص خود را می طلبد. کف سازی در سطح مفید سالن، اتاقها، سرویسهای بهداشتی، اشپزخانه یا انبار اجرا میشود.
زیر سازی یک کاشی کاری خوب، به وسیله گچ یا ماسه اجرا شود. پس از تراز کردن، کاشی را با استفاده از تراز و شاقول بر روی آن قرار داده و به صورت موقت با استفاده از گچ و گل رس، تعادل کاشی را در آن وضعیت حفظ کرده وسپس بند کشی مینمایند. دیوار به علت اندود کاری صاف و مسطح است پس کاشی کاری آن راحت است. اما در مورد کف یا سرامیک نازک کاری بیشتری لازم است.
قیر گونی در طبقه هم کف برای جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین به درون نازک کاری صورت میگیرد. اگر خاک زمین رطوبت نباشد یک لایه نازک کاری کافی است. ولی اگر خاک رطوبت داشته باشد نازک کاری ساختمان بصورت سه لایه انجام میگیرد.
Hits: 42
دیدگاهتان را بنویسید