دکوراسیون داخلی چیست؟

فضای داخل خانه و محیط زندگی، ارتباط بی واسطه‌ای با آسایش و رفاه خانه دارد. چگونگی جلوه‌گر شدنِ این فضا، نشانه‌ای مهم از هویت و سبک زندگی ساکنین خانه است. از این رو، افراد زیادی برای ظاهر و دکور منزل خود، وقت و هزینه‌ای قابل توجه صرف می کنند تا سبکی خاص را به نمایش بگذارند.

دکوراسیون داخلی و انواع آن

سبک های دکوراسیون داخلی خانه

برای دکوراسیون و ساختن فضایی زیبا و ایجاد جلوه هایی خاص، سبک های مختلف طراحی به کار گرفته می شود. هر سبک طراحی از ترکیب بندی و رنگ آمیزی مخصوص به خود بهره می برد و نیازمند المان های سبکی هم بسته است.

برای اینکه فضای زندگی نمایی مدرن و شیک داشته باشد از سبک مدرن طراحی استفاده می شود. در این سبک از جزئیات و رنگ های چشم‌گیر با دقت و وسواس استفاده می شود. فضای مدرن یکپارچه است و اجزاء مختلف آن به خوبی با یکدیگر ادغام می شوند. این سبک زرق و برق را در جای خود به کار می گیرد و از شلوغ کردن فضا با استفاده از تزئینات غیر ضروری بر حذر است. طرح های آینه وار و شیشه ای در سبک مدرن به وفور کاربرد دارند و قطعاتی از جنس کروم و فلز به کرات به چشم می خورند. در دکوراسیون مدرن، از رنگ های روشن مثل سفید و کرم، تا رنگ های گرم و تیره مثل رنگ قهوه ای و نیلی را می توان به کار گرفت.

سبک مدرن در دکوراسیون

سبک معاصر شباهت بسیار زیادی به سبک مدرن دکوراسیون دارد، اما در آن تفاوت هایی نیز به چشم می خورد. همان طور که اسم این سبک اشاره دارد، سبک معاصر طراحی متناسب با نیاز روز و با توجه به آخرین ویژگی‌هایِ دکوراسیون داخلی، به اجرا گذاشته می شود. با توجه به نکته ای که ذکر شد، باید گفت که این ویژگی ها در حال تغییر است و در نتیجه این سبک با گذشت زمان و در سایر دوره ها، به گونه ای دیگر نمایان خواهد شد.

رویکرد به حداقل رساندن تزئینات اضافی در سبک معاصر نیز دیده می شود. در واقع، رویکرد مینیمالیستی در سبک های متاخر، رویکردی غالب است. از مهم‌ترین المان‌های سبکی معاصر، استفاده از رنگ های خنثی و خطوط منحنی برای طراحی فضای داخلی است. خطوط به طور کلی در درک ما از فضا و ایجاد یک تاثیر بصری خاص نقشی تعیین کننده دارند. در سبک معاصر، خط جایگاهی ویژه دارد و از خطوط صاف و منحنی برای هدایت نگاه بیننده استفاده می شود. در خانه ای با طراحی معاصر، بهتر است پنجره ها بزرگ باشند و نور طبیعی به مقدار کافی در خانه فراهم باشد.

سبک معاصر در دکوراسیون

سبک کلاسیک به دلیل ويژگی هایی که دارد از دیرباز مورد توجه بوده و کماکان نیز هوادران مخصوص خود را در میان طراحان و دکورسین‌ها دارد. در این سبک، غالبا تزئینات و طرح هایِ پر جزئیات به کار می رود. استفاده از نقش و نگارها و ریزه کاری های متنوع، ظاهری آرابسک به خانه های کلاسیک می بخشد. ظرافت و دقت در جزئیات این خانه‌ها، چشم را سیراب می کند. چوب متریال اصلی در اکثر خانه های کلاسیک به شمار می رود.

سبک کلاسیک در دکوراسیون

این سبک حد میانه ی دو سبک کلاسیک و مدرن است و بخشی از ویژگی های هر کدام را دارد. تقارن‌ها، خطوط و ظرافت‌ها در این سبک نیز همچون سبک کلاسیک حضور دارد اما از شدت و اغراق‌آمیزی آن کاسته شده است. در این سبک، می توان المان های سبک‌های مختلف را به کار گرفت و به ترکیب‌های جدیدی رسید. به این خاطر، انواع پالت‌های رنگی سرد و گرم و متریال‌های سنگی و چوبی در سبک نئوکلاسیک دیده می شد.

سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون
رنگ در دکوراسیون داخلی

رنگ در دکوراسیون خانه

فارغ از اینکه سبک طراحی منزل چه باشد، باید به پالت رنگی در طرح داخلی خانه اندیشید. رنگ ها هر کدام ويژگی هایی دارند و مفاهیمی خاص را به مخاطب انتقال می دهند. برای اینکه بتوانیم هر رنگ را برای اثرگذاری در جای مخصوص خود به کار ببریم، باید با اصول ترکیب بندیِ رنگ آشناییِ حداقلی داشته باشیم.

آشپزخانه در دکوراسیون منزل

آشپزخانه بخش مهمی از دکوراسیون داخلی منزل را به خود اختصاص می دهد. ویژگی های سبکی ذکر شده در بالا، برای فضای آشپزخانه نیز صادق است. شاید مهمترین عنصر در فضای آشپزخانه، و به طور کلی یکی از تاثیرگذارترین عناصر در هر خانه ای، کابینت‌ باشد. جنس و طرح و نوع کابینت، می تواند زیبایaی خانه  را چندین برابر کند. از این رو، برای انتخاب سبک مناسب دکوراسیون خانه، به اصول طراحی آشپزخانه و انتخاب کابینت های مناسب، باید توجه کرد.